HŽ Cargo d.o.o. na sajmu „Transport & Logistic“ u Muenchenu

HŽ Cargo d.o.o. i tvrtka kćer Agit d.o.o. sudjelovale su na međunarodnom sajmu transporta, špedicije i telematike „Transport & Logistic“, koji se održao u Munchenu od 9. do 12. svibnja.
Riječ je o vodećem svjetskom sajmu na kojem se hrvatski gospodarstvenici iz područja prometa organizirano predstavljaju širem međunarodnom tržištu, a hrvatske je izlagače i  ove godine okupila Hrvatska gospodarska komora (HGK) na zajedničkom izložbenom prostoru.

Predstavnici HŽ Carga održali su brojne sastanke s dosadašnjim i potencijalnim partnerima s ciljem pronalaženja optimalnih poslovnih rješenja za unapređenje poslovanja. Aktualizirana su i brojna pitanja  te vođeni konstruktivni razgovori s predstavnicima željezničkih uprava u okruženju.
Uz to, obavili su niz poslovnih razgovora s predstavnicima inozemnih tvrtki kao što su Siemens AG, MRCE B.V., ELL GmbH,F.C.G., Adria Kombi. Isto tako, organizirani su i sastanci s čelnim ljudima domaćih tvrtki i to:  Končara, Nexe grupe, CKTZ-a, RCL -Croatia, Jadrošpeda, CEMEX-a, Luka Vukovar i dr.

Izložbeni prostori HŽ Carga i Agita bili su iznimno posjećeni, a tijekom sajma zabilježen je veliki broj upita i značajan interes za uslugama željezničkog teretnog prijevoza. Nastup na sajmu bismo ocijenili uspješnim što je značajan korak u prezentiranju naše tvrtke na inozemnom tržištu. 

Time se  potvrđuje da je HŽ Cargo prepoznat kao provjeren i siguran partner s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u prijevozu tereta željeznicom.