Potpisan Kolektivni ugovor

             Dana 5. veljače potpisan je Kolektivni ugovor HŽ Carga. Ugovor su potpisali Danijel Krakić, direktor HŽ Carga; i Nenad Mrgan, predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske, jednog od dvaju reprezentativnih sindikata HŽ Carga. Predstavnici Sindikata željezničara Hrvatske odustali su od potpisivanja Ugovora. 
             
            Potpisivanju Ugovora prethodila su dva mjeseca pregovaranja, a novi Kolektivni ugovor stupa na snagu danom potpisivanja i sklopljen je na razdoblje od tri godine. Između ostalog Ugovorom je definiran način zbrinjavanja viška radnika i smanjenje ukupne mase plaće za 25% u prva tri mjeseca primjene počevši od 1. ožujka 2014., nakon čega će se ukupna masa plaće smanjivati za 15% u sljedeća tri mjeseca, odnosno za najmanje 10% u preostalih šest mjeseci. Također ugovoreno je da za 2014. neće biti isplaćeni regres, božićnica i uskrsnica. Usporedno s potpisivanjem Kolektivnog ugovora provedene su aktivnosti vezane uz novi Pravilnik o organizaciji kojim je predviđeno smanjenje broja zaposlenih za 804.                          
             
             Uz daljnje smanjenja troškova rada i broja radnika, potpisivanjem novoga Kolektivnog ugovora ostvareni su preduvjeti koje je Skupština društva postavila Upravi HŽ Carga.