Potpisan ugovor

U Virovitici je 6. ožujka potpisan višegodišnji ugovor o uvjetima prijevoza pošiljaka željeznicom s tvrtkama Viro tvornica šećera d.d., Sladorana d.o.o., EOS-Z d.o.o. i Slavonija Županja d.d.

Ugovor su potpisali Danijel Krakić, direktor HŽ Carga i Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera; Luka Burilović, predsjednik Uprave Sladorane; Boris Šimunović, direktor EOS-Z; i Goran Blagojević, direktor Slavonija Županja, a potpisivanju ugovora bili su nazočni i Boris Gobac,  v.d. direktora Prodaje HŽ Carga, i Duško Novaković, direktor Tehnologije HŽ Carga.
               
Očekuje se da će na temelju tog ugovora HŽ Cargo godišnje prevesti najmanje 175 000 tisuća tona roba, među kojima su šećerna repa, sirovi šećer, peletirani rezanci šećerne repe, bijeli kristalni šećer i melasa. Predstavnici HŽ Carga izrazili su zadovoljstvo nastavkom suradnje.
               
Nakon potpisivanja ugovora predstavnici HŽ Carga obišli su modernizirane pogone Viro tvornice šećera, koja je ulaganjima u novu opremu većima od 400 milijuna kuna povećala konkurentnost na tržištu.  
               
Potpisivanjem ugovora nastavljeno je preusmjeravanje prijevoza robe s ceste na željeznicu, čime potpisnici ugovora promiču održavanje najviših standarda u zaštiti okoliša, a HŽ Cargo time je ponovno prepoznat kao partner koji nudi pouzdanu i sigurnu uslugu uoči daljnje liberalizacije tržišta željezničkoga teretnog prijevoza.