Normaliziran teretni prijevoz

  
Tijekom štrajka članova Sindikata željezničara Hrvatske, koji je počeo 16. travnja u 17.30 sati i trajao do 18. travnja u 24.00 sata, vozilo je 196 teretnih vlakova, a 94 vlaka su otkazana.
 
Željeznički teretni prijevoz danas je normaliziran, a sav zaostali teret s pruga će biti prevezen do sutra 20. travnja u večernjim satima.
 
Točan iznos štete nastale tijekom štrajka utvrdit će se naknadno.
 


Povodom štrajka Uprava HŽ Carga d.o.o. uputila je 15. travnja 2014. Županijskom sudu u Zagrebu zahtjev o donošenju privremene mjere zabrane štrajka koji je organizirao Sindikat željezničara Hrvatske jer smatra da će štrajkom biti nanesena šteta poslodavcu.

Na pripremnom ročištu koje je održano 17. travnja 2014. Županijski sud se proglasio nenadležnim u dijelu tužbe koja se odnosi na kolektivne pregovore i uputio slučaj Općinskom sudu koji je nadležan za radne sporove. Vezano uz prijedlog donošenja privremene mjere zabrane štrajka do okončanja postupka Županijski sud je odbacio zahtjev za donošenjem takve mjere kao neosnovan. Uprava HŽ Carga poštuje odluku Suda i zadržava pravo žalbe na sudsku presudu.
 
 
19.4.2014.