Tvrtka Agit d.o.o. - dobitnik nagrade „Brand Leader Award“

Kao lideru u postavljanju novih standarda kvalitete, profesionalnosti i pouzdanosti u području ekološki prihvatljivog željezničkog prijevoza u regiji jugoistočne Europe, tvrtki Agit d.o.o.  je dodijeljena nagrada „Brand Leader Award“ , koja je od izuzetnog značaja za pozicioniranje Agita na domaćem i regionalnom tržištu.

Nagradu je u ime Agita primio direktor Gordan Žurga u Beogradu, 14. travnja 2016.,  na 3. Biznis konferenciji Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavske regije – TIL 2016“.
Preuzimajući nagradu direktor  Gordan  Žurga zahvalio se vlasniku HŽ Cargu d.o.o. i djelatnicima Agita te istaknuo kako dobivena  nagrada  obvezuje  Agit  d.o.o.  na kontinuirano unapređivanje  razine  profesionalnosti i stručnosti  u radu, brige za kupce i njihove  potrebe. Ovo je moguće postići jedino uz suradnju i veliku podršku vlasnika - HŽ Carga d.o.o.

Tvrtka Agit d.o.o. ima poslovni učinak koji ju je lansirao među 500 najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj i dodijeljen joj je status „hrvatske gazele“, kao jednom od najbrže rastućih gospodarskih subjekata od 2003 do 2005. godine. Tvrtka surađuje s 800 zadovoljnih klijenata diljem Europe, a tvrtkama kćerima u Bosni i Hercegovini te Srbiji pokriva i regiju jugoistočne Europe.  Agit prosječno preveze 4 milijuna tona robe godišnje, odnosno 30 tisuća kontejnera. Tvrtka ima osam distributivnih centara i devet poslovnica u Hrvatskoj. Zahvaljujući jedinstvenoj povezanosti između luka Rijeka , Split i Ploče, vlastitih kontejnerskih terminala u Zagrebu, Osijeku i Slavonskom Brodu, željezničkih pruga i cestovnih prometnica, Agit je vodeći organizator intermodalnog prijevoza u regiji.

Nagrada "Brand Leader Award“ dodjeljuje se već deset godina na osnovu niza standardiziranih kriterija koji podrazumijevaju inovativnost te visok stupanj tržišne prepoznatljivosti. Nagrada se dodjeljuje s ciljem afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija te pojedinaca koji kontinuiranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju tržište te doprinose razvitku gospodarstva i kreiranju konkurentnog tržišnog imidža regije.

Na konferenciji u Beogradu, koja je okupila više od  500 sudionika, sudjelovali su vlasnici  tvrtki, predsjednici i članovi uprava te stručnjaci iz područja špedicije, logistike, cestovnog, željezničkog, zračnog te vodnog prometa, a  koji su korisnici usluga iz tog područja. Među brojnim gostima nalazili su se i visoki predstavnici značajnih državnih institucija te strukovnih udruženja iz jugoistočne Europe i dunavske regije, EU-a, Turske, Rusije...
Na konferenciji je sudjelovalo je preko preko 30 eminentnih govornika, a posebna pažnja je posvećena organizaciji B2B sastanaka između potencijalnih partnera s ciljem pronalaženja optimalnih poslovnih modela za kvalitetno i trajno povezivanje u zajedničkim poslovnim misijama.

Također, u skladu s EU strategijom predstavljeni su projekti i inicijative za daljnji razvoj i unapređenje intermodalnih sustava, logističkih centara te sigurnosti u prometu. Poseban naglasak je stavljen na modele javno privatnog partnerstva u transportnoj i logističkoj infrastrukturi te potreba za usklađivanjem zakonskih regulativa i carinskih propisa kao i unapređenje mreže logističkih i distributivnih centara i slobodnih zona.