Sastanak generalnih direktora skupine G4

Na poziv gđe Ilone David, predsjednice udruženja HUNGRAIL-a, u Budimpešti je 29. rujna održan sastanak  generalnih direktora članica skupine G4 na kojem su sudjelovali i predstavnici HŽ Carga d.o.o.
Skupina G4 jest regionalna skupina Međunarodne željezničke unije koju su 1992. osnovale četiri srednjoeuropske željeznice, i to Austrijske savezne željeznice, Slovenske željeznice, Hrvatske željeznice i Mađarske državne željeznice. Kasnije su joj se pridružile Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, GYSEV, ŽSR/ZSSK/ZSSK CARGO, MAV-START i Hungrail. Cilj te skupine jest postići usklađen razvoj željeznica na području između Dunava i Jadrana. Zamišljena je kao forum za raspravljanje o svim temama i idejama korisnima za učinkovito unapređenje željezničkog sustava na prostoru G4.
 
Tako su se između ostalog razmijenila iskustva u području elektrifikacije mreže, prezentirao se novi teretni terminal Beč Jug te se razgovaralo o poteškoćama u primjeni Direktive 59/2007 o davanju ovlaštenja strojovođama te njenim izmjenama i dopunama.
 
Također, skupina G4 odlučila je pozvati Željeznica Srbije da se pridruži forumu kao promatrač u kontekstu bržeg razvitka koridora na Balkanu.
 
Sljedeći sastanak skupine G4 održat će se u listopadu 2017. u Beču u organizaciji ÖBB-a.