Potpisan ugovor

U sjedištu RCH-a ugovor su potpisali Ivan Lešković, predsjednik Uprave HŽ Carga, i Imre Kovacs, predsjednik Uprave i izvršni direktor tvrtke RCH-a. Tim se ugovorom regulira obračun usluga vuče, planiranje i redoslijed vlakova te operativne veze na graničnim prijelazima Murakeresztúr – Kotoriba, Gyékényes – Koprivnica i Magyarbóly – Beli Manastir.

U nastavku susreta održan je sastanak na kojemu su uz predsjednike uprava HŽ Carga i RCH, bili nazočni i Zlatko Petričević, direktor Tehnologije HŽ Carga, Béla Salamon, izvršni direktor RCH-a, Dániel Dezső, viši menadžer prodaje RCH-a, Gábor Rónai, predstavnik RCH-a za Hrvatsku, i Attila Czöndör, šef Razvoja poslovanja RCH-a.

Predsjednik Uprave HŽ Carga na sastanku je predstavio aktualno stanje u HŽ Cargu i perspektive tvrtke na tržištu, a direktor Tehnologije predstavio je vozni park i mogućnosti za proširenje suradnje.

Predsjednik Uprave RCH-a osvrnuo se na stanje željezničkoga teretnog prijevoza u Europi te predstavio vlastita iskustva i izazove prilikom privatizacije svoje tvrtke. Izvršni direktor Salamon nadovezao se na Kovacsovo izlaganje i predstavio poteškoće, ali i rješenja koji je RCH-u donijela liberalizacija tržišta željezničkog prometa. 

Na kraju sastanka istaknuto je da će skorašnji ulazak Republike Hrvatske u EU rezultirati smanjenjem vremena zadržavanja vlakova na granicama i ukidanjem carinskih procedura.

6.3.2013.