Aktualnosti iz tvrtke HŽ Cargo

HŽ Cargo može obraniti svoj tržišni udio

„HŽ Cargo je pokazao da se može i zna mijenjati, da ima svoje tržišno opravdanje i logiku, ali se mora riješiti balasta. Zadnji put država mora reagirati - ne toliko novcem, nego brzinom i mudrom politikom.“ – izjavio je između ostalog direktor HŽ Carga Dragan Marčinko u najnovijem intervjuu. Pročitajte cijeli intervju na poveznici:
  • 02. 09. 2022.
Više

Liberalizacija ojačala tržište željezničkog teretnog prijevoza

Prema Europskom zelenom planu cilj je da do 2050. godine barem 75 posto tereta prevozimo željeznicom – jesmo li spremni to ispuniti i što još preostaje napraviti te što možemo učiniti da liberalizacija postane generator razvoja bila je jedna od tema panel rasprave Liberalizacija tržišta željezničkog prijevoza u RH – uoči 10 godina od pojave novih teretnih željezničkih prijevoznika na kojoj je sudjelovao direktor HŽ Carga Dragan Marčinko. Panel su organizirali HAKOM i HGK

  • 07. 07. 2022.
Više

Tržište željezničkih usluga u Hrvatskoj raste

Prema analizi HAKOM-a, u željezničkom prijevozu je u prvom tromjesečju 2022. značajno porastao promet. Teretnim željezničkim prijevozom prevezeno je 11.6% više robe uz 9.4% više ostvarenih tonskih kilometara u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Pri tome je HŽ Cargo prevezao 13.8% više robe i ostvario 5.5% više tonskih kilometara. 

  • 27. 06. 2022.
Više

HŽ Cargo implementirao RailPRO sustav - modernizacija poslovnih procesa

HŽ Cargo s novom aplikacijom ostvaruje uštede i za kupce i za zaposlenike, Nacionalni željeznički prijevoznik u teretnom prijevoz HŽ Cargo implementirao je RailPRO sustav kojim digitalizira i modernizira svoje poslovne procese, što omogućava značajne uštede i donosi konkretne prednosti za kupce i zaposlenike. Radi se o rješenju kojeg je razvila domaća IT tvrtka, a HŽ Cargo ima ekskluzivno pravo korištenja u Hrvatskoj. 

  • 15. 06. 2022.
Više

HŽ Cargo i Končar-KEV sklopili ugovor za obnovu lokomotiva

HŽ Cargo i Končar-KEV sklopili ugovor za obnovu lokomotiva, produljuju im rok trajanja za još 14 godina.

Osim tehničkog unapređenja, posebna pažnja bit će posvećena uvjetima rada strojnog osoblja s obzirom na sigurnost i udobnost vožnje.

  • 31. 05. 2022.
Više